Päronkräm med vanilj
Lyxa till fruktmellanmålet med en ljummen, smaskig päronkräm.
ca 4 stora riktigt mogna saftiga päron (ca 1 liter i bitar)
ca 1,5 dl vatten
½ vaniljstång
ca 1 msk potatismjöl
Skala eventuellt päronen. Kärna ur och skär dem i små bitar och lägg i en kastrull. Häll i vatten. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg både frön och stång i kastrullen. Koka upp och låt koka tills frukten är mjuk. Mosa frukten lätt med en gaffel. Rör ut potatismjölet med en matsked vatten. Strila i under omrörning. Nu skall krämen bara koka upp och sedan tas från plattan. Häll ev. upp i en skål och låt svalna något innan servering.
Mjölkfria recept
Enago bjuder på mjölkfria recept som vi hoppas skall underlätta och glädja. Under “Tips” hittar du fler smaskiga mjölkfria recept. Dela gärna med dig till släkt och vänner som vill bjuda er på något gott!