Knäckig rabarberpaj
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 dl kokos
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 gram mjölkfritt margarin
1 ½ dl socker
½ dl sirap
1 dl havredryck
500 gram rabarber
2 msk potatismjöl
mjölkfritt margarin att smörja formen med
Blanda kokos, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Skala rabarber, hacka den i bitar och blanda med potatismjöl. Smörj en ugnsfast form och lägg i rabarbern.
Sätt in rabarbern i mitten av ugnen i 225 grader i drygt fem minuter. Låt under tiden margarin, socker, sirap och havredryck koka i cirka fem minuter. Häll i havregryn och koka ytterligare en kort stund.
Ta grytan från värmen och rör ned mjölblandningen. Klicka ut smeten över rabarbern i formen och grädda 20-30 minuter tills den får fin färg och rabarbern är mjuk.
Servera med mjölkfri glass eller vaniljsås.
Mjölkfria recept
Enago bjuder på mjölkfria recept som vi hoppas skall underlätta och glädja. Under “Tips” hittar du fler smaskiga mjölkfria recept. Dela gärna med dig till släkt och vänner som vill bjuda er på något gott!