Morotsmuffins med limefrosting
Väldigt goda muffins med en frosting gjord på växtbaserad “färskost”.
Ca 20 muffins
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ½ tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk malen ingefära
1 ½ dl rapsolja
4 ½ dl rivna morötter
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa strösocker och ägg vitt och pösigt
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten
Tillsätt rapsolja och rårivna morötter
Fyll muffinsformar på muffinsplåt till 2/3 med smet
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna
Frosting:
100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
150 gram västbaserad “färskost” (rumstempererad)
1,5 dl växtbaserad vispgrädde (rumstempererad)
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa margarin och färskost till en kräm
Tillsätt grädden och vispa upp tills du märker att krämen blir luftigare
Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en frosting
Bred eller spritsa ut frostingen över muffinsen
Mjölkfria recept
Enago bjuder på mjölkfria recept som vi hoppas skall underlätta och glädja. Under “Tips” hittar du fler smaskiga mjölkfria recept. Dela gärna med dig till släkt och vänner som vill bjuda er på något gott!