Jordgubbstårta
Dags för sommarkalas?
En läcker sommartårta behöver inte innehålla mjölk. Till den här tårtan gjorde vi en mjölkfri tårtbotten, det finns många recept på nätet. Tänk på vad du strör och smörar formen med.
Fyllning lager ett
Ekströms kokmarsán (OBS!! snabbmarsán innehåller mjölk)
Havremjölk eller havregrädde
Krossad ananas
Fyllning lager två
Vispad sojagrädde, ca 1,5 dl ovispad
Jordgubbar skurna i bitar
Ev. ett par msk jordgubbssylt
Dekoration
Vispad sojagrädde, ca 3,5 dl ovispad
Jordgubbar
Citronmeliss
Koka ihop marsánpulvret enligt förpackningen (välj den mindre mängden vätska så att det blir en kräm och inte en sås), men byt ut mjölken mot havremjölk eller havregrädde. Låt svalna.
Låt ananasen rinna av (spara spadet) och blanda sedan med marsánkrämen.
Vi brukar hälla lite ananasspad över andra tårtbottnen för att få den saftigare, men det är en smaksak.
Vispa 5 dl sojagrädde. Tag ca 1/3 av grädden åt sidan och blanda med skurna jordgubbar. För att göra det riktigt smaskigt brukar vi även blanda i lite jordgubbssylt.
Sätt ihop tårtan, bred på resterande sojagrädde och dekorera enligt tycke och smak.
Mjölkfria recept
Enago bjuder på mjölkfria recept som vi hoppas skall underlätta och glädja. Under “Tips” hittar du fler smaskiga mjölkfria recept. Dela gärna med dig till släkt och vänner som vill bjuda er på något gott!