Äppelpaj
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
½ dl socker
150 gram mjölk- och sojafritt margarin
4-6 äpplen
Att strö över äpplena:
1 tsk kanel
2 msk socker
Smält margarinet i en gryta. Tag grytan från värmen och rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Låt stå och svälla under tiden du skalar och klyftar äpplena.
Lägg äppelklyftorna i en pajform. Blanda kanel och socker och strö över äppelklyftona. Klicka ut havregrynssmeten så att den fördelas jämnt över formen.
Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader tills äpplena är mjuka och pajen har fin färg, ca 20-25 minuter.
Mjölkfria recept
Enago bjuder på mjölkfria recept som vi hoppas skall underlätta och glädja. Under “Tips” hittar du fler smaskiga mjölkfria recept. Dela gärna med dig till släkt och vänner som vill bjuda er på något gott!